Saaristorakentamista Iniössä

Turun saariston sydämessä sijaitsevassa Iniössä on yli 1000 saarta ja luotoa. Niistä vain noin kymmenen on asuttuja ympäri vuoden, ja Iniössä on vain 240 ympärivuotista asukasta. Kesäkuukausina kuitenkin vapaa-ajanasukkaat moninkertaistavat asukasmäärän.

Rakentaminen saaristo-oloissa on oma lajinsa. Rakentamisolosuhteet ovat vaativat; tuuli, aurinko, vesi ja lämpötilaerot vaikuttavat rakentamiseen enemmän kuin mantereella. Oma lukunsa on logistiikka saarille. Kulkeminen ja kuljetukset vaativat aikaa ja erikoisjärjestelyjä. Lunden-Kiinteistöt Oy:llä on pitkä kokemus saaristorakentamisesta.

Villa Åselholm

Åselholman muistokappeli

Åselholman muistokappeli valmistui syksyllä 2007. Sen pinta-ala on noin 50m2 ja istumapaikkoja kappelissa on noin 30. Kaikkiaan kappeliin mahtuu noin 60 henkeä. Kappelin on tarkoitus toimia muistokappelina. Kappelissa voi muistella edesmenneitä rakkaita tai mitä tahansa elämässään tärkeitä asioita. Kappelin on myös tarkoitus olla hiljentymispaikka sekä toimia erilaisten kirkollisten tilaisuuksien pitopaikkana eli se toimii myös yhteyden kappelina.

Kappelin suunnittelusta vastasi arkkitehti Frank Schaumann läheisessä yhteistyössä Juhani Lundénin kanssa. Kappeli muistuttaa muodoltaan perinnepurjetta. Kappelin sisääntulopuolella on vain umpiovi. Kun sen avaa, avautuu näkymä kappelin läpi suoraan alttaritauluna toimivalle päätyikkunalle ja sen takana olevalle merenlahdelle ja kallioluodolle.