Oy Lunden Ab Jalostaja

Sodan jälkeen Huhtamäki-yhtymään kuuluneesta Jalostaja Oy:stä kehittyi monipuolinen säilyketehdas. Tältä ajalta ovat peräisin sen suosikkituotteet Jalostajan hernekeitto ja Turun Sinappi. Vuonna 1991 Jalostaja siirtyi kansainväliselle Unilever-konsernille ja vuonna 1997 Nestlélle. Seuraavana vuonna Jalostajan koko kiinteistö, Jalostaja-tuotemerkki sekä osa siellä valmistettavista tuotteista siirtyi turkulaiselle elintarvikealan yritys Oy Lundén Ab:lle, joka keskitty Artukaisiin kaikki toimintansa. Juhani Lundén on toiminut yhtiön hallituksen puheenjohtajana koko sen toiminta-ajan.

Sanerattua sisätilaa

Jalostajalle valmistui uudisrakennus Rakennustoimisto Lundén Oy:n projektinjohdolla 1970-luvulla. Vuonna 1999 Rakennustoimisto Lundén Oy rakensi ns. korkeavaraston laivamuonitukseen tarkoitetuille verovapaille tuotteille.

Vuonna 2004 vanhan Jalostajan tehdaskiinteistöstä noin 1000 neliötä saneerattiin moderneiksi toimistotiloiksi Puolustusvoimien materiaalikeskuksen käyttöön. Puolustusvoimien materiaalikeskuksen jälkeen tilat saneerattiin Suomen Tullin käyttöön vuonna 2016.